maanantai 13. lokakuuta 2014

Viski viski viski

Tämä ei ole Olut- ja viskiexpon mainos. Päinvastoin, haluan varoittaa kaikkia tästä paheellisesta tapahtumasta, jonka aluehallintovirasto on asettanut pannaan kieltämällä viski- sanan käytön tapahtumasta julkisesti puhuttaessa . Näin viranomaiset ovat viisaudessaan ymmärtäneet, mikä on Suomen todellinen ongelma tällä hetkellä. Se ei ole velkaantuminen, työttömyys tai väestön vanheneminen, vaan viski. Viski viski viski. Älkää siis menkö Olut- ja viskiexpoon.


Onko tämä pian kiellettyä kirjallisuutta?

Siis tuo edullinen juoma, työmiesten perjantaipullo, tisle jonka valmistus on yksinkertaista ja nopeaa ja jolla ei ole mitään kulinaarista arvoa. Kuinka moni metsien mies viettääkään talven veneen alla vain kaksikymmentä vuotta tynnyrissä kypsytetty viski lämmikkeenään? Kuinka moni nuori pyörikään iltaisin ostarilla ja nauttii salaa omaa pussiviskiä? Viski viskiä viskiä. Älkää siis menkö Olut- ja viskiexpoon, mitä tahansa teille yritetäänkin vakuuttaa viskin teon muka- hienouksista.

Onneksi viranomaisten kontrolli ulottuu myös mediaan eikä vain jättikokoiseen tölkkiin panimon pihalla.

Mediankin vapauden viisaan rajoittamisen päättelen siitä, että en onnistunut kuulemaan tai lukemaan Suomessa mitään siitä, että Tukholmassa pidettiin kuun vaihteessa Olut- ja viskifestivaalit. Siis maailman suurin alan tapahtuma. Kuinka moni Suomessa edes tiesi tästä festivaalista?

Onneksi meidät pidettiin pimennossa, sillä tässä ruotsalaisessa pahuuden pesässä jaettiin jopa näiden vaarallisten juomien käyttö-ohjeita yrittämällä vakuuttaa, että ne voivat tehdä hyvästä ateriasta tai vielä paremman. Siis että viski muka voisi olla juhlahetkien nautinto ja sen makuvivahteet taidetta. Siis viski viski viski. Älkää vain uskoko ja menkö Olut- ja viskiexpoon Helsinkiin, kun tämä hirveä tapahtuma yritetään nyt kopioida Suomeenkin.



Tuleeko kirjakauppoihin seuraavaksi ikäraja vai poltetaanko tällainen kirjallisuus roviolla?

Viski ei kerta kaikkiaan sovi suomalaisille. Toista se on Koskenkorvan kanssa. Se on löytänyt paikkansa suomalaisten ruokapöydässä harvinaisena juhlaherkkuna, jonka hienoviereistä ja kompleksista makupalettia ihaillaan hitaasti nautiskellen ja vain pieninä määrinä kerrallaan.


Jonna Pulkkisen Kossu-kirjaa onkin sen vuoksi käsitelty kattavasti lähes kaikissa silmiini sattuneissa lehdissä. Tosin Koskenkorva onkin suomalaisen valtionyhtiön Altian tuote.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti